Bible Universe » Bible Study Guides

separator

Den andre kvinnen!

Den andre kvinnen!
Hvert ekteskap mĂ„ hvile pĂ„ tillit – og det samme gjelder vĂ„rt ekteskap med Kristus, vi mĂ„ forbli trofaste mot Ham og Hans ord. Åpenbaringen snakker om Kristi sanne brud, men der er ogsĂ„ en annen kvinne som prĂžver Ă„ forfĂžre troende bort fra Guds Ord. Åpenbaringen inneholder et sjokkerende budskap om Babylon, den andre kvinnen. Babylon er falt, og kristne mennesker mĂ„ flykte fra hennes trolldom eller omkomme! Slik begynner den andre delen i de tre englers budskap. Her vil du lĂŠre den virkelige realiteten til det Ă„ndelige Babylon og lĂŠre hvordan du kan unngĂ„ Ă„ bli hypnotisert av hennes dĂždelige skjĂžnnhet ... hva kan vel vĂŠre viktigere?
I Åpenbaringsboken kaller Gud denne kvinnen for “Babylon”.
I Åpenbaringsboken kaller Gud denne kvinnen for “Babylon”.

1. Hvordan betegner Jesus Babylon i Åpenbaringsboken?

“Kom, jeg vil vise deg dommen over den store skjĂžgen, som sitter pĂ„ mange vann.” “Og jeg sĂ„ en kvinne sitte pĂ„ et skarlagenrĂždt dyr som var fullt av guds-bespottelige navn. Det hadde sju hoder og ti horn. Kvinnen var kledd i purpur-rĂždt og skarlagen og smykket med gull og kostbare steiner og perler. I hĂ„nden hadde hun et gullbeger fullt av styggedommene og urenheten av hennes horeliv. Og pĂ„ pannen hennes var det skrevet et navn: EN HEMMELIGHET, BABYLON DEN STORE, MOR TIL SKJØGENE OG TIL STYGGEDOMMENE PÅ JORDEN.” Åp 17,1.3-5.

Svar:   I Åp 17,1-6 betegner Jesus Babylon som en skjĂžge kledd i rĂždt og purpur. Hun sitter pĂ„ et skarlagenrĂždt dyr som har syv hoder og 10 horn og sitter over mange vann.


2. Hvem representerer den rene kvinnen i Åpenbaringen kapittel 12?

Svar:   En ren kvinne, kledd med solen, er beskrevet i Åp 12,1-6. Vi lĂŠrte i studiehefte 20 at denne rene kvinnen representerer Guds rene menighet som er trofast mot sin kjĂŠre Jesus. Vi vil gĂ„ i dybden i studiet av Åpenbaringen kapittel 12, i studiehefte 23.


3. Hva representerer en skjĂžge i Bibelens profetier?

“La Jerusalem erkjenne styggedommene sine.” “Men du stolte pĂ„ din egen skjĂžnnhet og du drev hor.” Esek 16,2.15.

Svar:   Som en ren kvinne symboliserer en ren menighet som er trofast mot Jesus, slik representerer en uren kvinne en uren menighet som er trolĂžs mot Jesus (Jak 4,4).

De fleste reformatorer lérte at “Babylon” i Åpenbaringen 17 var pavedþmmet.
De fleste reformatorer lérte at “Babylon” i Åpenbaringen 17 var pavedþmmet.

4. Kan vi identifisere skjþgen (kirken) som er kalt “Babylon den store, mor til skjþgene” i Åpenbaringen kapittel 17?

Svar:   Ja, det er viden kjent at det er bare en kirke som hevder at de er kirkens mor — den store romersk-katolske kirke. En prominent katolsk prest, John A. O’Brien, sa: “Helligholdelse [sĂžndagshelligholdelse] gjenstĂ„r som et minne om morkirken som den protestantiske sekten brĂžt ut av.”1 Punktene brukt i Åpenbaringen 17 for Ă„ beskrive moren Babylon og dyret som hun rider pĂ„, passer perfekt pĂ„ pavemakten:

A. Hun forfĂžlger de hellige (vers 6). (Se studiehefte 15 og 20.)

B. Hun var kledd i purpur og skarlagen (vers 4). Paven bÊrer ofte den kongelige fargen purpur ved viktige seremonier, og rÞdt er fargen pÄ kappen til katolske kardinaler.

C. De syv hoder til dyret (vers 3) som kvinnen sitter pÄ, er syv fjell (vers 9). Det er vel kjent at Rom, pavedÞmmets hovedkvarter, er bygget pÄ syv hÞyder, eller fjell. D. Dyret er skyldig i blasfemi (vers 3), et punkt som ogsÄ passer pÄ pavemakten. (Se studiehefte 15 og 20.)

E. Hun hersket “over kongene pĂ„ jorden”. (vers 18). Alexander Flick sier at i det 13. Ă„rhundre var paven, “teoretisk sett, og krevde ... Ă„ vĂŠre verdens hersker i verdslige og Ă„ndelige affĂŠrer”. 2 Dette punktet kunne ikke passe til noe annet kongerike eller regjering. Pavemakten er altfor tydelig beskrevet i Åpenbaringen 17 til Ă„ etterlate noen tvil.

Merk: Mange av reformasjonens ledere (Huss, Wycliffe, Luther, Calvin, Zwingli, Melanchthon, Cranmer, Tyndale, Latimer, Ridley og andre) lĂŠrte at det var pavemakten som var involvert her.3

1 John A. O’Brien, The Faith of Millions (Huntington, IN: Our Sunday Visitor, Inc., 1974), p. 401.
2 The Rise of the Mediaeval Church (New York: Burt Franklin, 1959), pp. 575, 576.
3 George Eldon Ladd, The Blessed Hope (Grand Rapids, MI: William B. Eerdman’s Publishing Co., 1956), pp. 32-34.

Ordet “Babylon” kommer fra tĂ„rnet i Babel. Det betyr “forvirring”.
Ordet “Babylon” kommer fra tĂ„rnet i Babel. Det betyr “forvirring”.

5. Hva er den bokstavelige betydningen av ordet “Babylon”, og hva er dets opphav?

“La oss bygge 
 et tĂ„rn som rekker helt opp til himmelen.” “Herren sa: 
 La Oss gĂ„ ned og forvirre sprĂ„ket deres, sĂ„ den ene ikke kan forstĂ„ sprĂ„ket til den andre.” “Derfor blir den kalt Babel, for der forvirret Herren sprĂ„ket for hele jorden.” 1 Mos 11,4.6.7.9).

Svar:   Ordene “Babel” og “Babylon” betyr “forvirring”. Navnet Babylon har sitt opphav fra tĂ„rnet i Babel, som ble bygget etter syndfloden av trassige ugudelige som hĂ„pet Ă„ bygge det sĂ„ hĂžyt at ikke noe flodvann kunne dekke over det (vers 4).

Men Herren forvirret deres sprĂ„k, og forvirringen som oppstod var sĂ„ stor at de ble tvunget til Ă„ stoppe byggingen. SĂ„ kalte de tĂ„rnet “Babel” (Babylon), eller “forvirring”. Senere, i Det Gamle Testamentets dager, oppstod et hedensk verdensrike kalt Babylon som var en fiende av Israel, Guds folk. Det innbefattet opprĂžr, ulydighet, forfĂžlgelse av Guds folk, stolthet og avgudsdyrkelse (Jer 39,6.7; 50,29.31-33; 51,24.34.47; Daniel kapittel 3 og 5). Faktisk, i Jes kapitel 14 bruker Gud Babylon som symbol pĂ„ selveste Satan fordi Babylon var sĂ„ fiendtlig og Ăždeleggende for Guds arbeid og Hans folk. I Det Nye Testamentets bok Åpenbaringen er betegnelsen “Babylon” brukt for Ă„ kjennetegne et religiĂžst rike som er en fiende av Guds Ă„ndelige Israel — Hans menighet (Åp 14,8; 16,19).

Kirker som adopterer den falske léren til moren Babylon blir selv “Babylon”.
Kirker som adopterer den falske léren til moren Babylon blir selv “Babylon”.

6. Hvem er Babylons skjþge-dþtre som er beskrevet i Åp 17,5?

Svar:   Det er noen av kirkene som opprinnelig protesterte mot Babylons falske lĂŠre, og som forlot henne i den store protestantiske reformasjonen. Men senere begynte de Ă„ imitere prinsippene og handlingene til moren og ble derfor selv frafalne. Ingen kvinne er fĂždt som skjĂžge. Heller ikke var de protestantiske dĂžtrene som symboliserte kirker, fĂždt frafalne. Enhver kirke eller organisasjon som lĂŠrer og fĂžlger Babylons falske doktriner og praksis kunne bli en fallen kirke eller datter. SĂ„ Babylon er et familienavn som omfavner bĂ„de morkirken og de av hennes dĂžtre som ogsĂ„ har falt.

Dyret i Åpenbaringen 17 representerer den sivile regjering. Kvinnen overskrevs pĂ„ dyret betyr at kirken kontrollerer regjeringen.
Dyret i Åpenbaringen 17 representerer den sivile regjering. Kvinnen overskrevs pĂ„ dyret betyr at kirken kontrollerer regjeringen.

7. Hvorfor er moren Babylon beskrevet i Åpenbaringen 17 som ridende pĂ„ et dyr? Hva representerer dyret?

Svar:   I Åp 13,1-10 beskriver Jesus pavemakten som en kombinasjon av kirke og stat. (For mer informasjon se studiehefte 20.) I Åpenbaringen kapittel 17 beskriver Jesus kirken (skjĂžgen) og staten (dyret) som separate enheter, men allikevel forbundet. Kvinnen sitter pĂ„ skrevs over dyret, som innebĂŠrer at kirken har kontroll over staten.

Fremmede religioner og frafallen protestantisme vil forene seg med pavemakten i den avsluttende krigen mot Gud og Hans folk.
Fremmede religioner og frafallen protestantisme vil forene seg med pavemakten i den avsluttende krigen mot Gud og Hans folk.

8. Hvilke andre krefter forener seg med pavemakten for Ă„ oppfylle endetidens begivenheter?

“Og jeg sĂ„ tre urene Ă„nder som lignet frosker, komme ut av dragens munn, ut av dyrets munn og ut av den falske profetens munn. For de er demoners Ă„nder som gjĂžr tegn, de gĂ„r ut til kongene pĂ„ jorden og til hele verden, for Ă„ samle dem til krigen pĂ„ Guds, Den Allmektiges store dag.” Åp 16,13.14.

Svar:   Dragen i Åp 12,3.4 og den falske profeten i Åp 13,11-14; 19,20 inngĂ„r en allianse med dyret i Åp 13,1-10, (pavemakten).

A. Dragen i Åpenbaringen kapittel 12 representerer Satan som arbeider gjennom det hedenske Rom. (Se studiehefte 20 for flere detaljer.) I disse siste dager inkluderer dette ikke-kristne religioner slik som buddhisme, shintoisme, hinduisme, new age, ikkereligiþs humanisme, etc.

B. Den falske profet representerer den frafalne protestantismen sentrert i USA, som vil fÞre an i Ä drive frem og pÄtvinge en verdensompennende tilbedelse av dyret (se studiehefte 21).

C. Dyret er pavemakten (se studiehefte 20).

D. De fþlgende tre makter: Ikke-kristne religioner og regjeringer, romersk katolisisme og frafallen protestantisme vil bli allierte i Armageddon — den avgjþrende krigen mot Gud, Hans lov og Hans lojale tilhengere. Denne koalisjonen er kalt “Babylon den store” av Jesus i Åp 18,2.

De kraftige gjerningene til Satan
og hans engler (som utgir seg
som avdĂždes Ă„nder) vil forene
verden i sin stĂžtte til dyret.
De kraftige gjerningene til Satan og hans engler (som utgir seg som avdĂždes Ă„nder) vil forene verden i sin stĂžtte til dyret.

9. Hvordan kan organisasjoner med sÄ ulik bakgrunn effektivt forene seg?

“Disse har Ă©n og samme tanke, og de gir sin makt og myndighet til dyret.” Åp 17,13.

Svar:   Ă…p 16,13.14 sier at “urene Ă„nder som padder” som er “djevle-Ă„nder” vil forene dem gjennom mirakler de gjĂžr. Spiritismen — troen pĂ„ at de dĂžde er i live og kan kontakte de levende — vil bli prinsippet som sveiser alle sammen. Satan og Hans engler — materialisert som Ă„ndene til kjĂŠre avdĂžde, profeter fra gammel tid, himmelske engler (2 Kor 11,13.14), og endog Kristus selv (Matt 24,24) — vil overbevise verden om at deres sak er ledet fra himmelen (se studiehefte 10). ForĂžvrig, alle de tre enhetene tror at de dĂžde er i live:

A. Katolisismen ber til Maria og andre dĂžde helgener og tror at disse helgenene kan velsigne sine tilhengere med mirakler.

B. Ikke- kristne religioner er i virkeligheten alle basert pĂ„ troen og tilbedelsen av de dĂždes Ă„nder. New Age fremhever “medium” — som antas Ă„ snakke med de dĂždes Ă„nder.

C. Frafallen protestantisme tror at de dĂžde ikke er dĂžde, men derimot i live, enten i himmelen eller helvete. Derfor er de hĂžyst mottagelig for demoners bedrag som poserer som de dĂždes Ă„nder.

Babylon faller fordi den snur seg bort fra bibelsk sannhet.
Babylon faller fordi den snur seg bort fra bibelsk sannhet.

10. For hvilke synder anklager Gud Babylon?

A. “Falt, falt er den store Babylon.” Åp 18,2.

Svar:   Ă… falle betyr Ă„ snu seg bort fra sann bibellĂŠre og sann tilbedelse av den sanne Gud (2 Pet 3,17).

B. “Og hun er blitt et bosted for demoner, et fengsel for hver uren Ă„nd.” “Ved din trolldom ble alle folkeslag forfĂžrt.” Åp 18,2.23.
Svar: Her anklager Gud Babylon for (1) personlig Ä rÄdfÞre seg med djevler ved Ä invitere inn onde Änder gjennom spiritismen, og (2) for praktisk talt Ä forfÞre hele verden gjennom lÞgnaktige demoniske Änder.

C. “De som bor pĂ„ jorden ble drukne” av vinen fra hennes vederstyggelige horelevnet som ble funnet i hennes kopp (Åp 17,2.4; 18,3).
Svar: Ordet “vederstyggelig” i Bibelen symboliserer lĂžgner (Ordsp 12,22). Babylons vin, som inneholder falsk lĂŠre, villeder og lammer dem som drikker den og gjĂžr dem Ă„ndelig beruset.

D. “Kongene pĂ„ jorden har drevet hor med henne.” (Åp 18,3)
Svar: Kirken er Kristi brud (Åp 19,7.8) og mĂ„ elske og vĂŠre lojal mot Ham — som Jesus sier betyr Ă„ holde Hans bud (Joh 14,15). Pavemakten fĂ„r kritikk for Ă„ vende ryggen til sin ektemann, Jesus (Jak 4,4), og stifter ulovlige forbindelser med regjeringer (unionen kirke og stat) for Ă„ fĂ„ deres stĂžtte.

E. Handel med “menneskesjeler” (Åp 18,13).
Svar: Gud stempler Babylon for Ă„ behandle folk som handelsvarer istedenfor som dyrebare Guds barn.

Å motta falske doktriner medfĂžrer Ă„ndelig beruselse, og gjĂžr forstĂ„elsen av sannheten veldig vanskelig.
Å motta falske doktriner medfĂžrer Ă„ndelig beruselse, og gjĂžr forstĂ„elsen av sannheten veldig vanskelig.

11. Hva er noe av den falske lĂŠren i Babylons vin som gjĂžr folk Ă„ndelig beruset og forvirret?

Svar:   Overraskende nok finnes ikke noen av dagens mest fremtredende protestantiske doktriner i Bibelen i det hele tatt. De har blitt brakt inn i den protestantiske kirken av kirkens mor, romerkirken, som har fĂ„tt dem fra hedenskapen. Noen fĂ„ av disse falske doktrinene er: A. Guds lov har blitt endret eller avskaffet. Guds lov kan aldri endres eller oppheves (Luk 16,17). Studiehefte 6 siterer ugjendrivelige bevis.

B. Sjelen er udĂždelig.
Bibelen nevner “sjel” og â€œĂ„nd” 1.700 ganger. Ikke en eneste gang er noen av de referert til som udĂždelig. Mennesker er dĂždelig (Job 4,17), og ingen blir udĂždeliggjort fĂžr Jesu annet komme (1 Kor 15,51-54). (Se studiehefte 10 for mer informasjon.)

C. Syndere brenner evig i helvete.
Bibelen lÊrer at mennesker vil bli fullstendig fortÊrt (slutter Ä eksistere), bÄde sjel og kropp, i ilden (Matt 10,28). Et evig brennende helvete er ikke bibelsk lÊre. (Se detaljer i studiehefte 11.)

D. DĂ„p ved neddykking er unĂždvendig.
DÄp ved neddykking er den eneste dÄpen som Skriften foreskriver. (Se studiehefte 9 for mer informasjon.)

E. SĂžndag er Guds helligdag.
Bibelen lĂŠrer konsekvent at Guds hellige dag er den syvende-dags sabbat — lĂžrdag. (For detaljer se studiehefte 7.) Merk: Disse falske lĂŠrepunktene, nĂ„r de blir trodd, pleier Ă„ fĂžre til “forvirring” (som er hva betegnelsen “Babylon” bokstavelig betyr) og gjĂžr Skriften mye vanskeligere Ă„ forstĂ„.

Himmelens engler vil vÊre pÄ Guds folks side pÄ jordens siste kamp.
Himmelens engler vil vÊre pÄ Guds folks side pÄ jordens siste kamp.

12. Hvem vil vÊre pÄ Herrens side i slaget om Armageddon?

Svar:   I dette avgjĂžrende slaget vil himmelens engler (Hebr 1,13.14; Matt 13,41.42) og Guds folk — levningen (Åp 12,17) — vĂŠre alliert med Jesus, som leder himmelens hĂŠr (Åp 19,11-16) mot Satan og hans stĂžttespillere.

Guds levning utgjĂžr de som nekter Ă„ ta Babylons falske lĂŠre (studiehefte 23 vil gi tilleggsinformasjon). De er kjent for: (1) sin kjĂŠrlighet til Jesus (1 Joh 5,2.3), (2) sin lojalitet og tro pĂ„ Ham (Åp 14,12), og (3) sin faste lydighet til Hans Ord og bud (Åp 12,17; Joh 8,31.32).

I endetriden vil Satan forfĂžre alle som ikke krever klare bevis fra Skriften for hver bibelsk doktrine.
I endetriden vil Satan forfĂžre alle som ikke krever klare bevis fra Skriften for hver bibelsk doktrine.

13. Hva vil vĂŠre Satans siste strategi i konflikten mellom Guds sannhet og Satans lĂžgner?

Svar:   Enda Satan hater Gud og Hans SĂžnn, er det sjelden han innrĂžmmer det Ă„pent. Faktisk vil han og hans demoner utgi seg for Ă„ vĂŠre hellige engler og hellige kristne prester (2 Kor 11,13-15).

De bevisene han presenterer for sin sak vil virke sÄ rettferdig, Ändelig og likt Jesus, at nesten alle pÄ jorden blir forfÞrt og fÞlger ham (Matt 24,24). Han vil uten tvil bruke Bibelen, som han gjorde da han fristet Jesus i Þdemarken (Matt 4,1.11). Satans logikk er sÄ troverdig at han lurte en tredjepart av englene i himmelen, Adam og Eva og (ved syndfloden) hvert menneske pÄ jorden unntatt Ätte personer.

Guds ord avslĂžrer Satans strategi.
Guds ord avslĂžrer Satans strategi.

14. Hva er Guds motstrategi?

“Til loven og til vitnesbyrdet! Hvis ikke de taler som dette ordet, fĂ„r de aldri se morgenrĂžden.” Jes 8,20.

Svar:   Gud imĂžtegĂ„r alltid Satans lĂžgner med Bibelens sannheter. Da Han ble fristet av Satan i Ăžrkenen siterte Jesus stadig Skriften (Matt 4,1-11). Gjennom sin levning (folk) vil Gud fortelle sannheten om Babylon den stores ubibelske natur.

Han vil gjĂžre det klart at Babylon forkynner et falskt evangelium (Gal 1,8-12) som har Ă„pnet dĂžren pĂ„ vidt gap for at milliarder skal bli forfĂžrt og gĂ„ fortapt. Guds motbevegelse er skissert i de tre englers budskap i Åp 14,6-14, som vi gransker i ni av de 27 studieheftene i denne serien. Disse tre fantastiske budskapene avslĂžrer og advarer mot Satans lĂžgner og forfalskninger og kaller mennesker til Ă„ tilbe Gud og adlyde Ham, ikke bare i Ă„nden, men ogsĂ„ i bibelsk sannhet.

Guds endetidsbudskap vil bringe en herlig sannhet og et strÄlende lys til hver person pÄ jorden.
Guds endetidsbudskap vil bringe en herlig sannhet og et strÄlende lys til hver person pÄ jorden.

15. Vil Guds siste budskap om dom og hÄp vÊre effektivt?

“Etter dette sĂ„ jeg en annen engel som kom ned fra himmelen. Han hadde stor makt, og jorden ble opplyst av hans herlighet.” Åp 18,1.

Svar:   I Skriften representerer engler budbĂŠrere, eller budskap (Hebr 1,13.14). Guds endetidsappell er symbolisert av en mektig engel med en kraft sĂ„ stor at hele jorden blir opplyst med Guds sannhet og herlighet. Dette avgjĂžrende, Gudgitte budskapet vil gĂ„ til innbyggerne i hele verden. (Åp 14,6; Mark 16,15; Matt 24,14).

NĂ„r Jesu endetidsappell blir gitt til hele verden, vil Hans sanne folk komme ut av Babylon for Ă„ fĂžlge Ham.
NĂ„r Jesu endetidsappell blir gitt til hele verden, vil Hans sanne folk komme ut av Babylon for Ă„ fĂžlge Ham.

16. Hvilken endelig, alvorlig appell vil Jesus gi til dem som er i Babylon?

Svar:   Han vil si: “GĂ„ ut fra henne [Babylon] mitt folk, forat dere ikke skal ha del i hennes synder, og forat dere ikke skal fĂ„ noen av hennes plager! For hennes synder nĂ„r like til himmelen, og Gud har kommet hennes urettferdige gjerninger i hu” (Åp 18,4.5).

Legg merke til at Jesus refererer til mange folk i Babylon som “Mitt folk.” Der er millioner av oppriktige kristne i Babylon som enda ikke har hþrt denne viktige advarselen. Disse menneskene elsker i hþyeste grad Herren, og Jesus sier at de er Hans barn.


17. Hvordan vil Jesu folk, som er i Babylon, reagere nÄr de hÞrer appellen om Ä komme ut?

Svar:   Jesus gir svaret. Han sier: “Jeg har andre sauer som ikke er av denne kveen. Dem mĂ„ Jeg ogsĂ„ lede, og de skal hĂžre Min rĂžst. Det skal vĂŠre Ă©n flokk og Ă©n hyrde.” “Mine sauer hĂžrer Min rĂžst, og Jeg kjenner dem, og de fĂžlger Meg.” Joh 10,16.27.

Jesus vedkjenner seg sine barn i Babylon. Videre lover Han Ă„ kalle dem ut av Babylon fĂžr den blir Ăždelagt. Og det beste av alt, Jesus lover at Hans folk som er i Babylon vil hĂžre og gjenkjenne Hans stemme og komme ut til trygghet.

Merk: Dette er det syvende studiehefte i vĂ„r serie pĂ„ ni om de tre englers budskap i Åp 14,6-14. VĂ„rt neste studiehefte vil beskrive Guds endetidsmenighet sĂ„ tydelig at du ikke kan unngĂ„ Ă„ se det.


18. Hvis du er i Babylon, er du da villig til Ă„ ta alvorlig Jesu sterke appell om Ă„ komme ut av henne?

Svar:   


SVAR PÅ SPØRSMÅL TIL ETTERTANKE

1. Burde jeg ikke bli i Babylon og prĂžve Ă„ reformere henne istedenfor Ă„ komme ut?


Nei. Jesus sier at Babylon vil bli Ăždelagt, ikke reformert. Hun vil bli hĂ„plĂžst drukken av sin vin (identifisert som falske doktriner i Åp 18,5.6). Det er pĂ„ grunn av dette Han kaller sitt folk ut (Åp 18,4).

2. Hvem er Østens konger i Åp 16,12?


Kongene fra Østen er himmelens Konger (Faderen og SÞnnen). De er blitt kalt Østens konger fordi det er fra den retningen himmelske vesener nÊrmet seg jorden. Legg merke til fÞlgende eksempler:

A. Jesu annet komme vil bli fra Ăžst (Matt 24,27).

B. Guds herlighet kommer fra Ăžst (Esek 43,2).

C. Åpenbaringens beseglingsengler kommer fra þst (Åp 7,2).

D. Solen, som symboliserer Jesus, stÄr opp i Þst (Mal 4,2).

3. InnebĂŠrer advarselen om Babylons fall at Babylon ikke alltid har vĂŠrt frafallen?


Ja, det gjĂžr det. Mange av kirkene som har forent seg med Babylon har tidligere vĂŠrt sterke, store og lojale mot Jesus. Grunnleggerne var fremragende Guds menn som iherdig sĂžkte i Bibelen etter hele sannheten. Ikke alle kirker er falt i dag. Allikevel, enhver kirke som lĂŠrer moderkirken Babylons falske doktriner og fĂžlger hennes praksis, kan bli en av hennes falne dĂžtre.

4. Hvor skal en kristen gÄ som er kalt ut av Babylon?


Finn et folk som holder Guds bud, har Jesu tro og har en verdensomspennende forkynnelse av de tre englers budskap. Foren deg med dem (Åp 14,6-12). Studiehefte 23 vil fullt ut beskrive Guds menighet i de siste dager.

5. Hva representerer de 10 kongene i Åp 17,12-16?


De 10 kongene symboliserer verdens nasjoner. De 10 tĂŠrne pĂ„ statuen i Daniel kapittel 2 og de 10 hornene pĂ„ monsterdyret i Daniel kapittel 7 symboliserer 10 kongeriker i Europa. Imidlertid er betydningen utvidet i Åpenbaringens kapitler 11 til og med 18 til Ă„ bety alle “kongene over hele jorderike” eller alle nasjoner. (Se Åp 16,14; 18,3.)

6. Hva symboliserer “padder” i Åp 16,13.14?


En padde fanger sitt bytte med tungen, som kan symbolisere den falske tungetalen som feier over verden i dag. Vennligst husk at mirakler, inkludert tungetale, beviser bare en ting — overnaturlig kraft. Men Bibelen informerer oss om at overnaturlig kraft kan komme fra enten Gud eller Satan.

Den forklarer videre at Satan, mens han utgir seg for en lysets engel fra himmelen (2 Kor 11,13-15), vil utfĂžre overnaturlige mirakler sĂ„ effektivt at nesten hele verden vil bli forfĂžrt og fĂžlge ham (Åp 13,3). For Ăžyeblikket bruker han falsk tungetale for Ă„ sveise sammen kirker og religioner av alle slag — inkludert hedenskap og spiritistisk tilbedelse. Hver og en av disse fĂžler at tungetalen er et bevis pĂ„ autentisitet.

Vi mÄ teste Ändene.
Bibelen advarer oss om at vi mĂ„ teste Ă„ndene (1 Joh 4,1). Stemmer de ikke overens med Bibelen, er de falske (Jes 8,19.20). Videre vil aldri Den Hellige Ånds sanne gaver bli gitt til en som forsettlig og med full viten overtrer Guds lov (Apg 5,32). Det finnes en sann tungetalens gave. Det er pĂ„ mirakulĂžst vis Ă„ bli i stand til Ă„ snakke et sprĂ„k flytende som tidligere har vĂŠrt ukjent for taleren (Apg 2,4-12).

Gud bruker denne gaven ved behov, for Ä presentere sitt endetidsbudskap til de som snakker et fremmed sprÄk. Det var nÞdvendig pÄ pinsefestens dag, fordi 17 forskjellige sprÄkgrupper var samlet i mengden, mens Hans disipler sannsynligvis bare kjente til ett sprÄk.

7. Vil New Age bevegelsen spille en hovedrolle i den avgjĂžrende kampen i endetiden mellom godt og ondt?


Uten tvil! Den er sterkt involvert med det okkulte, overnaturlige fenomen og spiritisme. Spiritismen vil med sikkerhet vĂŠre en hovedfaktor i jordens avsluttende drama. Kombinert med den overnaturlige kraften i falsk tungetale og alliert med endetidens verdenskoalisjon av kirker, vil spiritismen sveipe over planeten.

New Age troen pĂ„ endelig kommunikasjon og reinkarnasjon er simpelthen gammeldags hedenskap i nye klĂŠr. Dens tro pĂ„ en uforgjengelig, udĂždelig sjel som kan kommunisere med jordboere, er den samme lĂžgnen som Satan fortalte Eva i Eden: “Du skal visselig ikke dĂž.” 1 Mos 3,4. (Se studiehefte 10 for detaljer om dĂžden.)

8. Det er tydelig at Gud Ă„penbarer Antikrist eller pavemaktens aktiviteter i Daniel kapittel 7 og Åpenbaringens kapitler 13, 17 og 18. Er Antikrist nevnt andre steder i Skriften?


Ja, dyret eller antikristelig makt (eller dens aktiviteter) er referert til i minst ni profetier i Det Gamle og Det Nye Testamentet: Dan 7; Dan kapitler 8 og 9; Dan 11; Åp 12; Åp 13; Åp 16; Åp 17; Åp 18; og Åp 19. NĂ„r Gud fremhever den samme makten ni ganger, Ăžnsker Han Ă„ vĂŠre sikker pĂ„ at vi lytter.

9. Fikk Satans kongedĂžmme “Babylon” sitt opphav fra tĂ„rnet i Babel?


Nei, det fikk sitt opphav fra da Satan gjorde opprÞr mot Gud i himmelen. Faktisk symboliserer profeten Jesaja Lucifer som kongen av Babylon pÄ samme tid som han faller fra himmelen (Jes 14,4.12-15). Gud har sett pÄ Satans rike som Babylon fra syndens opphav. Satans erklÊrte mÄl er Ä seire over Gud, slette ut Guds rike og etablere sitt eget opprÞrske babylonske rike i hele universet.

Jesus sa det finnes bare to sider (Matt 7,13.14). Hver sjel pÄ jorden vil til slutt ende opp enten sammen med Jesus eller Babylon. Dette er en sak som gjelder liv eller dÞd. De som tjener og stÞtter Jesus vil bli frelst inn i Hans himmelske rike. De som stÞtter Babylon, vil bli tilintetgjort i ilden. Og det er svÊrt lite tid igjen til Ä ta en avgjÞrelse. Dette er grunnen til at det er sÄ ekstremt viktig og avgjÞrende Ä lytte til Jesu endetidsbudskap.

10. Hva er betydningen i Åp 16,12 av at vannene i elven Eufrat tĂžrker bort for Ă„ berede veien for kongene fra Østen?


FĂžr antikkens babylonske rike ble hĂŠrtatt av den medianske generalen Darius, ble vannet i elven Eufrat, som passerte under bymuren, avledet til en menneskelaget innsjĂž. Denne omleggingen tillot Darius Ă„ innta byen om natten ved Ă„ fĂžlge det tĂžrrlagte elvelĂžpet under bymuren. I Ă„penbaringens profetier, symboliserer “vann” folk (Åp 17,15).

Derfor refererer vannet i elven Eufrat til “Babylon den stores” tilhengere, hvis stĂžtte tĂžrker opp nĂ„r de snur seg mot Babylon for Ă„ Ăždelegge henne (Åp 17,16). Denne opptĂžrkingen av stĂžtte til “Babylon den store” sikrer seieren for kongene fra Østen, Den himmelske Faderen og SĂžnnen.


OPPSUMMERINGSSIDE

1. Hva menes med ordet “Babylon”? (1)


_____   Forvirring.
_____   OpprĂžr.
_____   Bedrager.

2. Hvem symboliserer moren Babylon i profetien? (1)


_____   USA.
_____   Pavemakten.
_____   Maria, mor til Jesus.

3. Hvem er dĂžtrene til moren Babylon? (1)


_____   Det Nye Testamentets damer — Priscilla, Elisabet og Dorcas.
_____   Dronningene i Europa.
_____   Kirker som fĂžlger moren Babylons falske doktriner og praksis.

4. Hva symboliseres ved at moren Babylon sitter pÄ det skarlagenrÞde dyret? (1)


_____   At kirken kontrollerer staten, som stĂžtter henne.
_____   Kvinner er gode dyretemmere.
_____   Kvinner skulle ride og ikke gĂ„.

5. Hvilke falske babylonske doktriner vil gjĂžre folk Ă„ndelig forvirret? (4)


_____   Renheten i ekteskapet.
_____   DĂžden er en sĂžvn.
_____   Syndere brenner evig i helvete.
_____   SĂžndag som Guds hellige dag.
_____   Ă…nder eller sjeler er udĂždelige.
_____   DĂ„p ved neddykking.
_____   Guds lov opphevet eller endret.

6. “Babylon er falt” betyr at (1)


_____   En engel fallt fra himmelen.
_____   Babylon har blitt truffet av et jordsjelv.
_____   Morkirken og andre kirker som omfavner hennes falske lĂŠre har falt bort fra Bibelens lĂŠre og den ekte tilbedelsen av den sanne Gud.

7. Symbolet "Kongene fra Østen" representerer (1)


_____   Jesus og hans Far
_____   Satan arbeider gjennom hedenskap
_____   Nasjonene i verden

8. Hva symboliserer opptĂžrkingen av vannet i elven Eufrat? (1)


_____   En stor mangel pĂ„ vann i de siste dager.
_____   Det vil ikke finnes matforsyninger i de siste dager.
_____   Babylon vil miste stĂžtten fra sine tilhengere.

9. Babylon er et familienavn som inkluderer nĂŠr sagt alle religioner og kirker. (1)


_____   Ja.
_____   Nei.

10. Hvem er det som virkelig kaller mennesker ut av Babylon? (1)


_____   Engler.
_____   Der ti kongene.
_____   Lucifer.
_____   Jesus.

11. Ville det ikke vÊre bedre Ä omvende en fallen kirke enn Ä gÄ ut av henne? (1)


_____   Ja.
_____   Nei.

12. Hva betyr det Ä vÊre drukken pÄ Babylons vin? (1)


_____   Ă… vĂŠre en alkoholiker.
_____   Ă… ta del i hennes fester.
_____   Ă… vĂŠre fysisk syk.
_____   Ă… bli forvirret av hennes falske doktriner.

13. Hvilke tre makter vil forene seg i kampen mot Jesus og Hans folk i de siste dager? (3)


_____   Ikke kristne religioner.
_____   USA.
_____   Den falne protestantismen.
_____   Romfolk.
_____   PavedĂžmmet.

14. NĂ„r Jesus kaller sitt folk ut av Babylon, vil de da lyde Hans kall? (1)


_____   Ja.
_____   Nei.

15. Mange mennesker er i Babylon uten Ă„ vite det. (1)


_____   Ja.
_____   Nei.

Free Bible School

Bible School
Enroll in our Free Online Bible School Today!
Start your first lesson now!


Christian Hymns



Freebie!

Ultimate Resource
Request your free book, Ultimate Resource, today and learn how to study the Bible
Get It Now!


Back To Top