Bible Universe » Bible Study Guides

separator

USA i profetiene!

USA i profetiene!
Kan det virkelig vĂŠre sant? Amerika i bibelprofetiene - absolutt! NĂ„r du tenker pĂ„ det, er det logisk at den mektigste og mest innflytelsesrike nasjonen pĂ„ jorden vil spille en vital og viktig rolle i de avsluttende og rystende hendelsene ved slutten av denne verdens historie. Men enda flere overraskelser venter deg, ettersom Bibelen avslĂžrer hvordan verdens ledende nasjon oppstod, og hvorfor! Les Åp 13,11-18 fĂžr du starter pĂ„ dette studiet, fordi disse Ă„tte versene gir et profetisk bilde av Amerika for de kommende dager.
Dyret i Åp 13,1-10 symboliserer  pavemakten.
Dyret i Åp 13,1-10 symboliserer pavemakten.

1. To verdensmakter er symbolisert i Åp kapittel 13. Hvem er den fþrste makten?

Svar:   Dyret med de syv hodene (Åp 13,1-10) er ikke noe annet en den romerske pavemakten. (Se studiehefte15 for fullstendig innsikt i dette tema.) Husk at dyr i bibelske profetier symboliserer nasjoner eller verdensriker (Dan 7,17.23).

I 1798 tildelte general Berthier pavemakten et dÞdelig sÄr
ved Ă„ arrestere paven.
I 1798 tildelte general Berthier pavemakten et dÞdelig sÄr ved Ä arrestere paven.

2. Hva sier profetien om nÄr pavedÞmmet mistet sitt verdensherredÞmme og makt?

“Og han ble gitt makt til Ă„ holde pĂ„ med det i fĂžrtito mĂ„neder.” Åp 13,5.

Svar:   Bibelen forutsa at pavemakten ville miste sin makt og sitt verdensherredĂžmme etter 42 mĂ„neder. Profetien ble oppfylt i 1798, da Napoleons general Berthier fengslet paven og pavemakten ble pĂ„fĂžrt sitt dĂždelige sĂ„r. (For alle detaljer se studiehefte 15.)

Dyret i Åp 13,11-18 symboliserer USA.
Dyret i Åp 13,11-18 symboliserer USA.

3. Hvilken nasjon ble forutsagt skulle stÄ frem pÄ samme tid som pavemakten fikk sitt dÞdelige sÄr?

“Deretter sĂ„ jeg et annet dyr som kom opp av jorden, og han hadde to horn som et lam og talte som en drage.” Åp 13,11.

Svar:   Det pavelige fangenskapet som er nevnt i vers 10 fant sted i 1798, og den nye makten (vers 11) kom til syne pĂ„ den tiden. USA erklĂŠrte sin uavhengighet i 1776, stemte for grunnloven i 1787, inntok rettighetsproposisjonen i 1791 og fremstod tydelig som en verdensmakt i 1798. Tidspunktet passer tydelig pĂ„ USA. Ingen annen makt vil kunne passe.

Profetiene forutsa at USA ville oppstÄ i et tynt befolket omrÄde.
Profetiene forutsa at USA ville oppstÄ i et tynt befolket omrÄde.

4. Hva er betydningen av at dyret “stiger opp av jorden”?

Svar:   Denne nasjonen stĂ„r “opp av jorden” istedenfor vann som de andre nasjonene som er nevnt i Daniel og Åpenbaringen. Vi vet fra Åpenbaringen at vann symboliserer omrĂ„der i verden som har en stor befolkningstetthet. “De vann som du sĂ„, hvor skjĂžgen sitter, er folk og skarer og ĂŠtter og tunger.”

Åp 17,15. Derfor representerer jorden det motsatte. Det betyr at den nye nasjonen ville oppstĂ„ i et omrĂ„de i verden som praktisk talt var ubefolket til slutten av 1700-tallet. Den kunne ikke oppstĂ„ blant de overbefolkede og stridende nasjonene i den gamle verden. Den mĂ„tte stĂ„ frem fra et sparsomt befolket kontinent.


5. Hva symboliserer de to lammeliknende hornene og mangelen pÄ krone?

Svar:   Horn representerer konger og kongedĂžmmer eller regjeringer (Dan 7,24; 8,21). I dette tilfellet representerer de Amerikas to regjeringsprinsipp: sivil og religiĂžs frihet. Disse to regjeringsprinsippene har ogsĂ„ fĂ„tt merkelappen “republikanisme” (en regjering uten en konge) og “protestantisme” (en kirke uten en pave). Andre nasjoner har fra gammelt av skattlagt folket for Ă„ stĂžtte en statsreligion. De fleste hadde ogsĂ„ undertrykt annerledes tenkende. Men USA etablerte noe helt nytt: Frihet til Ă„ tilbe som du Ăžnsket uten regjeringens innblanding eller kontroll — og med regjeringens beskyttelse. FravĂŠr av krone kjennetegner en republikansk form for regjering istedenfor et monarki. Horn som et lam indikerer en uskyldig, ung, ikke undertrykkende, fredselskende og Ă„ndelig nasjon. Jesus er referert til som et lam 28 ganger i Åpenbaringen. SĂ„ denne nye regjeringen prĂžvde Ă„ opprettholde Hans prinsipper. Ingen annen makt pĂ„ jorden kan pĂ„ noen mĂ„te passe hverken til disse karakteristikkene eller tidspunktet til det to-hornede lammet, enn USA.

Merk spesielt: Slik vi skulle Ăžnske at vi kunne stoppe opp i Jesu beskrivelse av Amerika, akkurat her — men vi kan ikke, for Han fortsatte. Det som kommer heretter er sjokkerende og foruroligende. Amerika er i sannhet et stort land — med frihet innenfor samvittighet, presse, tale og foretningsdrift; beskyttelsen det gir; dens gylne muligheter; dens sans for rettferdighet; dens sympati for de svake og dens sterke kristne tilpasning. Det er ikke perfekt, men fortsatt kommer en mengde mennesker hvert Ă„r fra andre land for Ă„ bli amerikanske statsborgere. Hvis Amerikas dĂžrer ble Ă„pnet pĂ„ vidt gap, ville en stor del av verdens befolkning flytte til USA umiddelbart — til “himmel pĂ„ jord” som de oppfatter det. Dessverre vil dette rikt velsignede landet endre seg drastisk i de dagene som ligger rett foran oss og pĂ„fĂžre Guds folk sorg og elendighet. Vi meddeler dette med reserverthet og dyp bekymring.

USA vil i endetiden tvinge folk til Ă„ tilbe eller bli straffet.
USA vil i endetiden tvinge folk til Ă„ tilbe eller bli straffet.

6. Hva betyr det nĂ„r profetiene i Åp 13,11 sier at Amerika vil tale “som en drage”?

Svar:   Som vi lĂŠrte i studiehefte 20 er dragen Satan, som arbeider gjennom varierende regjeringer pĂ„ jorden for Ă„ etablere sitt onde kongerike og knuse Guds menighet ved Ă„ forfĂžlge og drepe Hans folk. Satans mĂ„l har alltid vĂŠrt Ă„ tilrane seg Guds makt og trone og tvinge mennesker til Ă„ tilbe og adlyde ham. (Se studiehefte 2 for detaljer.) SĂ„ “tale som en drage” betyr at USA (under innflytelse av Satan) vil i endetiden tvinge mennesker til Ă„ tilbe mot sin samvittighet, eller bli straffet.

Frafalne religioner og sivile regjeringer vil forene seg i endetiden for Ă„ tvinge folk mot deres samvittighet.
Frafalne religioner og sivile regjeringer vil forene seg i endetiden for Ă„ tvinge folk mot deres samvittighet.

7. Spesifikt, hva vil USA gjÞre som fÄr den til Ä tale som en drage?

Svar:   Legg merke til disse fire avgjĂžrende punktene:

A. “Utþver han all den makt det fþrste dyret hadde.” Åp 13,12.
USA vil bli en forfĂžlgende maktfaktor som vil tvinge folk til Ă„ gĂ„ mot sin samvittighet, pĂ„ samme mĂ„te som det pavelige Rom — som er beskrevet i fĂžrste halvdel av Åpenbaringen kapittel 13.

B. “Og han fĂ„r jorden og de som bor pĂ„ den, til Ă„ tilbe det fĂžrste dyret, han som fikk det dĂždelige sĂ„ret sitt legt.” Åp 13,12.
USA vil lede nasjonene i verden til tvungen tilbedelse av, og troskap til, den pavelige Antikrist. Tema er alltid tilbedelse. Hvem vil du tilbe og adlyde? Vil det vĂŠre Kristus, din Skaper og Frelser, eller Antikrist? Til slutt vil hver person pĂ„ jorden tilbe enten den ene eller den andre. Hele tilnĂŠrmingen vil fremstĂ„ som dypt spirituelt. Store mirakler vil bli utfĂžrt (Åp 13,14.15) som vil forfĂžre milliarder (Åp 13,3). De som nekter Ă„ forene seg med denne bevegelsen, vil bli regnet som gudlĂžse radikalere. Jesus benevner det protestantiske Amerika i endetiden som en “falsk profet” (Åp19,20; 20,10), fordi den vil fremstĂ„ Ă„ndelig og tillitvekkende, men isteden fremviser en satanisk oppfĂžrsel. Alt dette kan se umulig ut, men Jesu ord er alltid pĂ„litelige og sanne (Tit 1,2). Han forutsa fire verdensrikers tilblivelse og fall, inkludert Antikrist (Daniel kapittel 2 og 7) pĂ„ en tid da en slik spĂ„dom fremstod underlig og utrolig. Men alt skjedde nĂžyaktig som forutsagt. Hans advarsel til oss i dag angĂ„ende profetiene er: “NĂ„ har Jeg fortalt dere det fĂžr det kommer, sĂ„ dere kan tro nĂ„r det kommer.” Joh 14,29.

C. “Og sier til dem som bor pĂ„ jorden at de skal lage et bilde av det dyret som ble sĂ„ret med sverdet og overlevde.” Åp 13,14. USA vil lage et bilde av dyret ved Ă„ vedta religiĂžse lover. Det slipper gjennom lover som krever tilbedelse og tvinger folk til enten Ă„ adlyde dem eller mĂžte dĂžden. Denne handlingen er en kopi eller bilde av kirke-stat kombinasjonen pavedĂžmmet introduserte pĂ„ hĂžyden av sin makt under middelalderen, da millioner ble drept for deres tro. USA vil kombinere sivil regjering med frafallen protestantisme i et “ekteskap” som vil stĂžtte pavemakten. De vil sĂ„ pĂ„virke alle verdens nasjoner til Ă„ fĂžlge hans eksempel. SĂ„ledes oppnĂ„r pavemakten verdensomspennende stĂžtte.

D. “Og gjþre det slik at alle de som ikke ville tilbe dyrets bilde, ble drept.” Åp 13,15.
USA, som leder for denne internasjonale bevegelsen, vil deretter pĂ„virke alle verdens nasjoner til Ă„ pĂ„legge et universelt dĂždsdekre for hver den som ikke tilber dyret eller dets bilde. Et annet navn for denne verdensomspennende koalisjonen er “Babylon den store”. (Studiehefte 22 vil informere ytterligere.) Denne verdensomspennende alliansen vil, i Kristi navn, la politiets makt erstatte Den Hellige Ånds overbevisning og fremtvinge tilbedelse.

8. I hvilke spesifikke saker vil tvang bli anvendt og dĂždsstraff brukt?

8. I hvilke spesifikke saker vil tvang bli anvendt og dĂždsstraff brukt?

“Han ble gitt makt til Ă„ gi Ă„nde til dyrets bilde, slik at dyrets bilde skulle snakke, og gjĂžre det slik at alle de som ikke ville tilbe dyrets bilde, ble drept. Han gjĂžr slik at alle, bĂ„de smĂ„ og store, rike og fattige, frie og treller, tar imot et merke pĂ„ sin hĂžyre hĂ„nd eller pĂ„ sin panne, og gjĂžr slik at ingen kan kjĂžpe eller selge uten den som har merket eller dyrets navn eller tallet for hans navn.” Åp 13,15-17.

Svar:   Det avgjĂžrende punktet i konflikten vil dreie seg om Ă„ tilbe og adlyde dyret, og motta dets merke — sĂžndag som en helligdag — i motsetning til Ă„ tilbe og adlyde Kristus, og motta Hans merke — Hans hellige syvende-dags sabbat. (For detaljer, se studiehefte 20.) NĂ„r tema er blitt belyst og folk er tvunget til Ă„ tilbe pĂ„ enten sĂžndag og bryte sabbaten, eller Ă„ bli drept, vil de som velger sĂžndag fremfor sabbaten, i bunn og grunn tilbe dyret. De har da valgt Ă„ adlyde ordet til en skapning, et menneske, i stedet for ordet til Skaperen, Jesus Kristus. Her er pavemaktens egen uttalelse: “Kirken endret sabbaten til sĂžndag, og hele verden bĂžyde kne og tilba pĂ„ den dagen, i taus lydighet til den katolske kirkes befaling.” Hartford Weekly Call, February 22, 1884.

Under 2. verdenskrig var det rasjoneringsmerker som kontrollerte salget av mat, bensin, dekk og andre nĂždvendigheter. En slik kontroll kan igjen lett gjennomfĂžres.
Under 2. verdenskrig var det rasjoneringsmerker som kontrollerte salget av mat, bensin, dekk og andre nĂždvendigheter. En slik kontroll kan igjen lett gjennomfĂžres.

9. Kan en regjering virkelig kontrollere kjĂžp og salg?

Svar:   Under 2. verdenskrig ble kjĂžp kontrollert for noen varer (slik som sukker, dekk og bensin) ved Ă„ kreve rasjoneringskort. Uten kortet var pengene verdilĂžse. I denne computeriserte tidsalder kan et system basert pĂ„ personnummer med letthet settes opp. Uten at du er villig til Ă„ samarbeide med verdenskoalisjonen, vil ditt nummer, nĂ„r inntastet ved et kjĂžp, vise at du er ukvalifisert. Vi vet ikke nĂžyaktig hvordan dette vil foregĂ„. Men vi kan vĂŠre sikre pĂ„ at det vil skje, fordi Gud sier det (Åp 13,16.17).

To makter fremstÄr.
Åpenbaringen kapittel 13 er tydelig. To supermakter vil fremstĂ„ i endetiden: USA og pavemakten. USA vil stĂžtte pavemakten ved Ă„ ta fĂžringen i Ă„ tvinge menneskene i verden til Ă„ tilbe dyret (pavemakten) og motta hans merke eller mĂžte dĂžden. De neste to spĂžrsmĂ„lene vil evaluere styrken til disse to supermaktene.

PavedÞmmet er den sterkeste religionspolitiske makten pÄ jorden.
PavedÞmmet er den sterkeste religionspolitiske makten pÄ jorden.

10. Hvor sterkt og innflytelsesrikt er pavedĂžmmet i dag?

Svar:   Den er definitivt den sterkeste religions-politiske makten i verden. Praktisk talt hver eneste ledende land i verden har en ambassadĂžr eller statsrepresentant ved Vatikanet. Legg merke til fĂžlgende fakta:

A. Pavemakten er sĂ„ innflytelsesrik og mektig at nesten alle stĂžrre land konsulterer henne fĂžr de tar store viktige politiske beslutninger. Hennes “store diplomatiske korps opprettholder kontakten med mer enn 100 nasjoner”. U.S. News and
World Report, October 30, 1978, p. 24.

B. Hun tar éren for avslutningen av kommunismen og sier at Maria, Jesus mor, ledet pavens strategi som ledet til kommunismens fall. “Tjenerinne eller Feminist”, Time, December 30, 1991, pp. 64, 65.

C. Pavens mÄl er Ä forene den kristne verden under pavedÞmmets ledelse ved slutten av dette Ärhundre. Han har reist mer enn 40 turer over hele verden for Ä legge grunnlaget for dette mÄlet. Gene H. Hogberg, The Plain Truth, November/December 1989, pp. 24, 25.

D. Verdens respons har vĂŠrt nesten overveldende. Under Irak-krisen diskuterte paven og USAs president noen ganger verdenssituasjonen ukentlig. U.S. News and World Report, August 13, 1990, p. 18.

E. 7. juni 1982 mĂžttes forhenvĂŠrende president Ronald Reagan og pave Johannes Paul II i et 50 minutters mĂžte og la en plan for Ă„ avskaffe kommunismen. USA sendte tonnevis av moderne kommunikasjonsutstyr til Polen (hvor det begynte) for Ă„ hjelpe og spre den nĂždvendige informasjonen til massene. “Den Hellige Allianse”, Time, February 1992, pp. 28, 31, 35.

F. Gorbatsjov sa: “Alt som fant sted i Øst-Europa de siste Ă„r ville ha vĂŠrt umulig uten pavens innsats og store rolle, inkludert den politiske rollen han spilte pĂ„ verdensarenaen.” Mikhail Gorbatsjov, Toronto Star, March 9, 1992.
Pavemakten som tidligere refererte til protestanter som “kjettere”, kaller dem nĂ„ “adskilte brĂždre” og imĂžtekommende foreslĂ„r at de skal arbeide og be sammen for fred og Guds tilstedevĂŠrelse. Millioner av protestanter er dypt imponert. Faktisk har flere protestantiske kirkesamfunn hatt offisiell dialog med pavemakten for Ă„ prĂžve Ă„ gjĂžre slutt pĂ„ forskjellene som fĂžrte til reformasjonen.

USA er verdens ledende militĂŠrmakt.
USA er verdens ledende militĂŠrmakt.

11. Hvor sterk og innflytelsesrik er USA i dag?

Svar:   USA er ansett som verdens fremste militĂŠrmakt og senter for innflytelse og dominans. Legg merke til fĂžlgende:

A. “[USA] er planetens eneste gjenvérende supermakt.”
“The U.N. Obsession,” Time, May 9, 1994, p. 86.

B. “Det finnes ikke utsikter i nĂŠr fremtid for at noen makt kan mĂ„le seg med USA.”
Charles Krauthammer, “The Lonely Superpower”, The New Republic, July 29, 1992, p. 23.

C. Yassir Arafat betegnet Amerika som “det nye Rom” fordi, som det gamle Rom var en udiskutabel supermakt i sin tid, er nĂ„ Amerika nummer en.
Newsweek, August 12, 1991, p. 33.

D. “Amerikas makt vil nĂ„ regulere alle store globale begivenheter.”
Jim Hoagland, “Of Heroes ...”, The Washington Post, August 21, 1991, p. A-23.

Da en marksistisk gruppe styrtet regjeringen i Etiopia, ble USA bedt om Ă„ forhandle. Da Boris Yeltsin ble innsatt som president i det nylig uavhengige Russland, besĂžkte han fĂžrst USA. ForhenvĂŠrende U.S.S.R. president Mikhail Gorbatsjov henvendte seg til USA i sin krise. Da Kuwait ble invadert, ba Kuwait USA om hjelp. Den USA-ledede krigen mot Irak fikk stĂžtte fra nesten hele verden. En nasjonal offentlig radiokorrespondent kalte den amerikanske presidenten for “verdens president”. Vi har nĂ„ “en hĂžyst uvanlig verdensstruktur med en eneste makt, USA, pĂ„ toppen av det internasjonale systemet”. Krauthammer, The New Republic, p. 23.

Mange nasjoner ber USA om beskyttelse og stĂžtte.
Mange nasjoner ber USA om beskyttelse og stĂžtte.

12. Det er klart at innflytelsen og makten til bÄde USA og pavedÞmmet eskalerer hurtig. Hvilke andre faktorer kan muligens hjelpe til med Ä fastsette scenen for den verdensomspennende loven om Ä henrette de som nekter Ä overtre sin samvittighet?

Svar:   Vi kan ikke nevne dem med sikkerhet, men noen fĂ„ ting demrer som en mulighet:

A. Terror.
B. OpprĂžr og eskalerende kriminalitet.
C. Narkotikakriger
D. Et verdensomspennende Ăžkonomisk kollaps.
E. AIDS og andre epidemier.
F. Atomtrusler fra radikale nasjoner.
G. Politisk korrupsjon.
H. Store justismord.
I. Misbruk av velferd.
J. Økende skattetrykk.
K. Pornografi og kvalmende umoralitet.
L. Skremmende globale katastrofer.
M. Radikale “spesial-engasjement” grupper.
N. Abortkrisen.

En motreaksjon mot korrupsjon, lovlÞshet, umoral, toleranse, urettferdighet, fattigdom, svake og ineffektive politiske ledere, og mange liknende bekymringer, kan lett fremkalle et behov for Ä pÄtvinge en sterk, sÊrpreget lov med harde strafferammer.


13. Ettersom verdenssituasjonen forverrer seg, hva vil Satan gjĂžre for Ă„ forfĂžre massene?

“Han utfĂžrer store tegn, slik at han til og med fĂ„r ild til Ă„ falle fra himmelen ned pĂ„ jorden i menneskers pĂ„syn. Og han forfĂžrer dem som bor pĂ„ jorden ved de tegn som han ble gitt Ă„ gjĂžre foran dyret, og sier til dem som bor pĂ„ jorden at de skal lage et bilde for det dyret som ble sĂ„ret med sverdet og overlevde.” Åp 13,13.14.

Svar:   USA vil oppleve en falsk, verdensomspennende vekkelse og vil insistere pĂ„ at religiĂžse lover blir fremmet for Ă„ tvinge hver person til Ă„ delta. (Dette er representert ved “et bilde av det dyret” i Åp 13,14.) Folk vil bli tvunget til Ă„ ringeakte Guds hellige, syvende-dags sabbat og i stedet tilbe pĂ„ dyrets “hellige” dag — sĂžndag. Noen vil ogsĂ„ ganske enkelt gi etter av sosiale og Ăžkonomiske grunner.

Verdenssituasjonen vil bli sĂ„ uutholdelig at en verdensomspennende “tilbake til Gud og bĂžnn” bevegelse, med alle forent i tilbedelse og bĂžnn pĂ„ sĂžndag, vil se ut til Ă„ vĂŠre den eneste lĂžsningen. Satan vil forfĂžre verden til Ă„ tro at de mĂ„ gĂ„ pĂ„ akkord med Bibelens sannhet og holde sĂžndagen hellig. Men i virkeligheten vil lydighet og tilbedelse av dyret stenge folk ute fra Guds rike. Ikke Ă„ undre seg over at Jesus fokuserer sĂ„ sterkt i Åpenbaringen pĂ„ tilbedelsen av dyret og dyrets merke!

I de siste jordiske dager vil Guds endetidsbudskap om hÄp nÄ ut til hver person.
I de siste jordiske dager vil Guds endetidsbudskap om hÄp nÄ ut til hver person.

14. Mens interessen for den falske vekkelsen tiltar, hva skjer sÄ med den ekte verdensomspennende vekkelsen fremmet av Guds endetidsfolk?

Svar:   Bibelen sier at hele verden vil bli “opplyst av hans herlighet” (Åp 18,1). Hver person pĂ„ jorden vil bli nĂ„dd (Mark 16,15) med Guds tre- punkts endetidsbudskap i Åp 14,6-14. Guds menighet i de siste dager vil vokse med en forblĂžffende hurtighet, ettersom millioner forener seg med Guds folk og aksepterer Hans tilbud om frelse, nĂ„de og tro pĂ„ Jesus, forvandles de ved dette til Ă„ bli Hans lydige tjenere. Mange mennesker og ledere fra alle verdens land vil nekte Ă„ tilbe dyret og ta imot hans falske lĂŠre. I stede vil de kun tilbe og lyde Jesus. Da vil de ta imot Hans hellige sabbats-tegn, eller merke, i sine panner (Åp 7,2.3), og derfor er de forseglet for evigheten.

Progressiv vekst utlĂžser sinne hos den falske bevegelsen.
Den progressive veksten blant Guds folk vil gjĂžre den falske bevegelsen rasende. Dens ledere vil bli fullt overbevist om at de som nekter Ă„ samarbeide med den verdensomspennende falske vekkelsen, er Ă„rsaken til hele verdens elendighet (Dan 11,44). De vil frata dem retten til Ă„ kjĂžpe og selge (Åp 13,16.17), men Gud vil mate sitt folk (Jes 33,16) og beskytte dem (Sal 34,8).

Som kronen pÄ verket vil Satan opptre som Jesus.
Som kronen pÄ verket vil Satan opptre som Jesus.

15. I desperasjon utsteder den USA-ledede koalisjonen dĂždsdommen over sine fiender (Åp 13,15). Hva sier Åp 13,13.14 at koalisjonens ledere vil gjĂžre for Ă„ overbevise folk om at Gud er med dem?

Svar:   De vil utfĂžre mirakler — sĂ„ overbevisende at alle unntatt Guds trofaste folk vil ble bedratt (Matt 24,24). Ved bruken av Ă„nder (Satans falne engler) (Åp 16,13.14), vil disse ved trolldom opptre som menneskers kjĂŠre avdĂžde (Åp 18,23) og antageligvis ogsĂ„ utgi seg for Ă„ vĂŠre bibelske profeter og apostler. Disse lĂžgnaktige (Joh 8,44) demoniske Ă„ndene vil uten tvil hevde at de er sendt av Gud for Ă„ presse dem til Ă„ samarbeide.

Satan fremstÄr som Kristus; Englene hans poserer som kristne prester.
Satans engler vil ogsĂ„ fremstĂ„ som gudelige prester, og Satan vil fremstĂ„ som en lysets engel (2 Kor 11,13-15). Som kronen pĂ„ verket vil Satan hevde at han er Jesus (Matt 24,23.24). Satan, mens han fremstĂ„r som Kristus, kan med letthet erklĂŠre at han har endret sabbaten til sĂžndag og oppmuntre sine tilhengere til Ă„ fortsette med den verdensomspennende vekkelsen og forsvare hans “hellige” dag — sĂžndag.

Milliarder er forfĂžrt.
Milliarder som tror at Satan er Jesus, vil bĂžye seg for ham og forene seg med den falske bevegelsen. “Og all jorden undret seg og fulgte etter dyret.” Åp 13,3. Bedraget vil bli overveldende effektivt. Men Guds siste menighet vil ikke bli forfĂžrt, fordi de sjekker alt opp mot Bibelen (Jes 8,19.20; 2 Tim 2,15). Bibelen sier at Guds lov kan ikke endres (Matt 5,18). Den sier ogsĂ„ at nĂ„r Jesus kommer tilbake, vil hvert Ăžye se Ham (Åp 1,7) og Han vil ikke stige ned pĂ„ jorden, men forbli i skyen og kalle sitt folk opp for Ă„ mĂžte Ham i luften (1 Tess 4,16.17).


16. Hvordan kan vi vĂŠre trygge for kraftige forfĂžrelser i endetiden?

Svar:   A. Test hver lĂŠre opp mot Bibelen (2 Tim 2,15; Apg 17,11; Jes 8,19.20).
B. FĂžlg sannheten ettersom Jesus Ă„penbarer den. Jesus lover at alle som gjĂžr Hans vilje, ikke skal ende opp galt. (Joh 7,17).
C. Hold deg daglig nĂŠr til Jesus (Joh 15,5).

PÄminnelse: Dette er det sjette studieheftet i vÄr serie pÄ ni om de tre englers budskap. Det neste studieheftet vil Äpenbare hvordan kristne kirker og andre religioner verden over vil forholde seg til begivenhetene i endetiden.


17. Er du villig til Ă„ tilbe og adlyde Jesus selv om det betyr latterliggjĂžring, forfĂžlgelse og til slutt dĂždsdom?

Svar:   


SVAR PÅ SPØRSMÅL TIL ETTERTANKE

1. Det virker ikke rettferdig at mennesker i den endelige krisen som aldri har hÞrt Guds sannhet, uskyldig velger en forfalskning og derved gÄr fortapt.


Ingen vil mĂžte den endelige krisen uten fĂžrst Ă„ ha hĂžrt (Mark 16,15) og forstĂ„tt (Joh 1,9) Guds livsviktige tre- punkts budskap for i dag (Åp 14,6). Menneskene pĂ„ den tiden vil velge Ă„ ta dyrets merke kun fordi de ikke er villige til Ă„ betale prisen for Ă„ fĂžlge Jesus.

2. Hva er slaget pĂ„ Armageddon, som er omtalt i Åp 16,12-16? Hvor og nĂ„r vil det bli utkjempet?


Kampen pĂ„ Armageddon er den avgjĂžrende kampen mellom Kristus og Satan. Den vil bli utkjempet pĂ„ jorden og vil begynne rett fĂžr tidenes slutt. Kampen vil bli avbrutt av Jesu annet komme. Den vil begynne igjen etter de 1.000 Ă„r nĂ„r de ugudelige omringer den hellige byen med hĂ„p om Ă„ innta den. Kampen ender med at Gud lar det regne ild fra himmelen som tilintetgjĂžr de ugudelige (Åp 20,9). (Studiehefte 12 forklarer de 1.000 Ă„r i detalj.)

Hva betyr ordet “Armageddon”?
Armageddon er det symbolske navnet for “kampen pĂ„ Gud den Allmektiges store dag” mellom Kristus og Satan som alle verdens nasjoner vil bli involvert i (Åp 16,12-16.19). “Kongene av Østen” er Gud Faderen og Gud SĂžnnen. “Øst” i Bibelen symboliserer Guds himmelske rike (Åp 7,2; Esek 43,2; Matt 24,27). I dette avgjĂžrende slaget vil faktisk hele verden delta (Åp 16,14) for Ă„ kjempe mot Jesus (Lammet) og Hans folk (Åp 17,14; 19,19). MĂ„let er Ă„ utrydde alle som nekter Ă„ tilbe dyret og ta imot hans merke (Åp 13,15-17).

Villfarelse fĂžlger avvisning.
Mennesker som nekter Ä akseptere Guds tre-punkts budskap for de siste dager (selv om de vet at det er sant), vil bli sterkt bedradd slik at de tror lÞgnen (2 Tess 2,10-12). De vil oppriktig begynne Ä tro at de stÞtter Guds rike nÄr de anstrenger seg for Ä utrydde Guds folk. De vil oppfatte de hellige som hÄplÞse forfÞrte fanatikere, som dÞmmer hele verden ved deres avvisning til samarbeid med den falske vekkelsen.

Jesu annet komme stopper kampen.
Kampen i seg selv vil bli verdensomspennende. Regjeringer vil pĂ„ samme tid prĂžve Ă„ utslette Guds folk, men Gud vil gripe inn. Den symbolske elven Eufrat vil tĂžrke opp (Åp 16,12). Vann representerer mennesker (Åp 17,15). OpptĂžrkingen av elven Eufrat betyr at menneskene som har stĂžttet dyret (Satans rike) plutselig trekker tilbake sin stĂžtte. Dyrets stĂžtte vil da tĂžrke opp. Dets koalisjon av allierte (Åp 16,13.14) vil falle fra hverandre (Åp 16,19). Jesus annet komme vil stoppe kampen og frelse Hans folk (Åp 6,14-17; 16,18-21; 19,11-20).

Kampen gjenopptas etter de 1.000 Ă„r.
Etter de 1.000 Är vil Satan stÄ Äpent frem som leder for de styrkene som kjemper mot Gud og Hans folk. Han vil gjenoppta kampen mot Gud idet han prÞver Ä innta den hellige byen. SÄ vil Satan og hans tilhengere bli tilintetgjort av ilden fra himmelen (se studiehefte 11 og 12). Alle Satans tilhengere vil bli tilintetgjort. Alle Jesu tilhenger vil komme inn i Hans evige rike.

3. Bibelen sier: “Ja, den tid kommer da hver den som dreper dere, skal tro at han gjĂžr Gud en tjeneste.” Joh 16,2. Tror du at dette vil bli bokstavelig oppfylt i vĂ„r tid?


Ja. Endetidens koalisjon av alle verdens regjeringer og religioner vil til slutt miste all sympati for Guds folk, som nekter Ă„ forene seg med den falske vekkelsen eller ta dens symbol (helligholde sĂžndag). De fĂžler at de fantastiske undrene som fĂžlger med vekkelsen deres beviser dens gyldighet — mirakler som at syke blir helbredet eller at beryktede gudshatere, umoralske filmstjerner, narkotikakonger og velkjente kriminelle blir omvendt. Koalisjonen vil insistere pĂ„ at ingen fĂ„r lov Ă„ Ăždelegge denne vekkelsen som drar alle religioner til seg.

Alle vil bli presset til Ă„ legge til side personlige fĂžlelser og “fanatisk lĂŠre” (sabbaten, for eksempel) og forene seg med resten av verden i dens oppriktige vekkelse for fred og brorskap. Alt annet enn vekkelsen vil bli vurdert som underordnet. De som ikke er enige i Ă„ samarbeide, blir vurdert som illojale, upatriotiske, anarkister og, endelig, farlige fanatikere som ikke kan tolereres. PĂ„ den dagen vil de som dreper Guds folk fĂžle at de gjĂžr Gud en tjeneste.

4. Ettersom jeg studerer profetiene i Daniel og Åpenbaringen, ser det tydelig ut som at det er djevelen som er den virkelige fienden. Er du enig?


Absolutt! Du har 100 % rett! Satan er alltid den virkelige fienden. Satan arbeider gjennom verdens ledere og nasjoner for Ä skade Guds folk og sÄledes bringe sorg over Jesus og Faderen. Vi glemmer sÄ lett at Satan er fienden. Han er den som er ansvarlig for all ondskap. La oss klandre ham og vÊre forsiktig med hvordan vi bedÞmmer og vurderer mennesker som skader Guds folk og Hans menighet. De er av og til uinformert og endatil totalt uvitende om at de skader noen. Men det gjelder aldri Satan. Han er alltid fullt informert. Han skader Gud og Hans folk med hensikt.

5. Hvordan vil dĂžden til en pave eller valget av en ny president pĂ„virke profetiene om USA i Åp 13,11-18?


Profetiene vil bli oppfylt uansett hvem som er pave eller president. En ny president eller en ny pave kan midlertidig fremskynde eller sinke oppfyllelsen, men det endelige resultatet er bekreftet av Bibelens profetier.

6. Er dyret med to horn som et lam i Åp 13,11- 18 og den “falske profet” i Åp 16,13 den samme makten?


Ja. I Åp 19,20, hvor Gud nevner Ăždeleggelsen av dyret Antikrist, referer Han ogsĂ„ til Ăždeleggelsen av den falske profet. I dette verset identifiserer Gud den falske profet som makten som “gjorde mirakler” foran dyret og “hvormed han hadde forfĂžrt dem som tok dyrets merke og tilbad dets bilde”. Dette er en klar referanse til aktivitetene til det to-hornede lammet, som er beskrevet i Åp 13,11-18. I dette studiehefte har vi identifisert det to-hornede lammet som USA. SĂ„ det to-hornede lammet og den falske profet er Ă„penbart den samme makten.


OPPSUMMERINGSSIDE

1. USA er symbolisert i bibelske profetier som (1)


_____   En mann med rĂžde, hvite og blĂ„ klĂŠr.
_____   En Ăžrn med en computer pĂ„ ryggen.
_____   Et dyr med to horn som et lam.

2. Hva representerer de to hornene? (1)


_____   Rikdom og militĂŠr styrke.
_____   Benjamin Franklin og George Washington.
_____   Sivil og religiĂžs frihet.

3. Hva betyr “kom opp av jorden”? (1)


_____   Amerikanere ville elsket livet pĂ„ landet.
_____   At dette nye landet ville oppstĂ„ i et omrĂ„de med liten befolkning.
_____   At noen uramerikanere ville vĂŠre huleboere.

4. I denne profetien betyr horn som et lam at USA ville (1)


_____   VĂŠre sky og undertrykket.
_____   VĂŠre et land for saueavl.
_____   OppstĂ„ som en fredselskende, Ă„ndelig nasjon.

5. Omtrent ved hvilket tidspunkt sier profetien i Åp kapittel 13 at USA vil oppstĂ„? (1)


_____   1492.
_____   1798.
_____   1620.

6. Åp kapittel 13 indikerer at USA vil til slutt tale “som en drage.” Hva betyr dette? (1)


_____   Menneskene der vil bli sinte og vanskelige Ă„ forstĂ„.
_____   Han vil bruke kraftige masseĂždeleggelsesvĂ„pen.
_____   Han vil tvinge folk til Ă„ tilbe mot sin samvittighet, og motstand fĂžrer til dĂždsdom.

7. Guds merke, tegn eller symbol pÄ makt er (1)


_____   Et lam.
_____   Et to-hornet dyr.
_____   Sabbaten, Guds hellige dag.

8. Hvordan vil USA lage et “bilde til dyret”? (1)


_____   Ved Ă„ lage og selge mange bilder av dyret.
_____   Ved Ă„ lage en statue av dyret, for sĂ„ Ă„ vise den frem i Washington D.C.
_____   Ved Ă„ forene kirke og stat (i likhet med pavekirken pĂ„ toppen av hennes makt) som vil vedta lover for religiĂžs praksis.

9. Hvilken straff sier Åp 13,15-17 at de vil bli tildelt som nekter Ă„ ta dyrets merke? (2)


_____   De blir nektet Ă„ kjĂžpe og selge.
_____   De blir forvist til det ytterste rom.
_____   De blir drept.
_____   De blir tvunget til Ă„ komme med en personlig unnskyldning til dyret.

10. Hvilke to jordiske makter er det som vil ha stĂžrst innflytelse i endetiden? (2)


_____   Et gjenoppstĂ„tt Europa.
_____   Japan.
_____   Kina.
_____   USA.
_____   PavedĂžmmet.

11. Hvilke punkter forteller sannheten om slaget pÄ Armageddon? (6)


_____   Det er jordens siste slag.
_____   â€œĂ˜stens konger” er Japan og Kina.
_____   Dyrets mĂ„l med kampen er Ă„ Ăždelegge Guds folk.
_____   Det vil bli verdensomspennende.
_____   Den begynner fĂžr Jesu annet komme og slutter nĂ„r de ugudelige har omringet det nye Jerusalem, etter at de 1.000 Ă„r er til ende.
_____   Armageddon er det symbolske navnet pĂ„ det endelige slaget mellom Kristus og Antikrist/Satan.
_____   OpptĂžrkingen av Eufrat betyr at dyret/ Antikrist til slutt vil miste sin stĂžtte fra de fleste av sine tilhengere.
_____   Den vil bli utkjempet bare i Palestina.

12. Hvor sukssefull vil vekkelsen av Guds sanne endetidsbudskap vĂŠre? (2)


_____   Hele verden vil bli omvendt.
_____   Hver person pĂ„ jorden vil hĂžre budskapet.
_____   Millioner vil akseptere det.
_____   Det vil ikke fĂ„ noen betydning. Djevelen vil stoppe det.

13. Hvor effektiv vil motstanden som bĂŠrer frem et forfalsket endetidsbudskap vĂŠre? (1)


_____   Mange land vil ikke stĂžtte den.
_____   Det vil bli en suksess bare i USA og Europa.
_____   Hver person pĂ„ jorden — foruten Guds endetidsfolk — vil forene seg og stĂžtte det.

14. Hvor kraftige vil miraklene i den falske vekkelsen vĂŠre? (2)


_____   Ikke noe sĂŠrlig; folk vil regne dem som forfalskninger.
_____   Kraftige nok til Ă„ forfĂžre nĂŠr sagt hele verden.
_____   Bare de uskolerte vil la seg lure.
_____   SĂ„ mektig at bare Guds utvalgte vil unnslippe bedraget.

Free Bible School

Bible School
Enroll in our Free Online Bible School Today!
Start your first lesson now!


Christian Hymns



Freebie!

Ultimate Resource
Request your free book, Ultimate Resource, today and learn how to study the Bible
Get It Now!


Back To Top